Kdo si chce vychutnat pravý alpský luxus, měl by zamířit do Central Spa Hotelu Sölden. Kromě patřičného komfortu nabízí i neobyčejné kulinářské zážitky. Šéfkuchař totiž sbírá za své umění jednu cenu za druhou.
Pětihvězdičkový hotel Central Spa ocení ti, kteří berou dovolenou především jako zážitek. „Nejde o to polykat kilometry, ať už na sjezdovkách nebo na horských túrách,“ říká majitelka Angelika Falkner. „Požitek pro všechny smysly – to je naše heslo,“ vysvětluje filozofii, která se snaží spojit zážitky z nádherné horské přírody a radost z pohybu v přírodě s rozkošemi kulinárními. Navíc je tu špičkové wellness centrum Vodní svět Venezia, které zajistí dokonalou relaxaci. Masáže a nejrůznější wellness procedury z celého světa nechají rychle zapomenout na stres všedních dnů. Hotel nabízí po celý týden aktivní sportovní program, kterého se může zúčastnit každý podle svých zájmů a schopností.
Kuchyně hotelu Central Spa je známá nejen v Tyrolsku. Šéfkuchař Gottfried Prantl, rodák z Ötzu, každodenně kouzlí neuvěřitelné dobroty: podává nejen speciality tyrolské kuchyně, ale i rafinované speciality kuchyně mezinárodní. Jeho kuchařská filozofie zní: jen vysoce kvalitní výrobky připravit nejjednodušším způsobem. Jeho umění bylo vyznamenáno 2 „věčnými“ kuchařskými čepicemi podle Gault Millaua „Toque d’Honneur“. Toto ne právě často udělované vyznamení je propůjčováno restauracím, které měly po dobu 20 let nejméně jednu čepici. V Rakousku to vyznamenání dostalo zatím pouze deset restaurací – a mezi nimi restaurace à la carte „Ötztaler Stube“ v hotelu Central Spa.
K dobrému jídlu patří i výjimečné víno. Ve vinném sklípku hotelu se nacházejí pravé poklady: je zde pečlivě uloženo více než třicet tisíc lahví ušlechtilého moku z celého světa.
Central Spa Hotel Sölden
www.central-soelden.at